Zwem commissie

Wat doet de zwem commissie

De zwemcommissie heeft als doelstelling alle zaken te behartigen voor de wedstrijdzwemmers. In het huishoudelijk reglement is dit nader omschreven. Het betekent onder andere: het zoeken naar andere verenigingen om wedstrijden (competitie, meerkamp) mee te zwemmen, het maken van afspraken met die verenigingen, het aanvragen van wedstrijden, het verzorgen van de inschrijvingen van de deelnemers, het uitnodigen van de jury voor de wedstrijden en het zorgdragen dat de thuiswedstrijden goed en ordelijk verlopen.

Daarnaast moeten de uitslagen verwerkt en bijgehouden worden voor inschrijvingen en records. Ook het bespreken en voorbereiden van andere activiteiten, zoals trainingskamp, onderlinge wedstrijden, internationale uitwisseling enz., het bespreken van trainingsfaciliteiten en het bezoeken van kringvergaderingen, zijn allemaal taken van de zwemcommissie. De zwemcommissie komt afhankelijk van de activiteiten en noodzaak tussen de 5 en 8 keer per jaar bijeen.

De zwemcommissie is één van de commissies die binnen de Futen actief is. Naast de zwemcommissie is er de polocommissie. Iedere commissie heeft een vertegenwoordiger in het bestuur.

Het gehele wedstrijdzwemmen valt onder de verantwoordelijkheid van de zwemcommissie.